Kecsketenyésztés


SzerzŇĎk:
Molnár Andrea, Molnár József
Kiadó:
Gaia Alapítvány
Oldalsz√°m: 398
K√∂t√©s: fŇĪzve
Bor√≠t√≥: FŇĪzve, Pap√≠r (puhabor√≠t√≥)
Méret: B/5 250x175
S√ļly: 720 g
Illusztráció: Fekete-fehér fotók, ábrák
Nyelv: Magyar
Kiadás éve: 2000
√Āllapot: √öj

Tartalom:
A szerzŇĎ hitvall√°sa: Aki kecsketart√°sra sz√°nja el mag√°t, az szeresse az √°llatot. Vegyen annyi f√°rads√°got, hogy n√©h√°ny napot t√∂lts√∂n el egy kecsketart√≥ telepen. Ha ez idŇĎ alatt a kecske szeretete tov√°bb erŇĎs√∂d√∂tt benne, akkor n√©h√°ny egyeddel kezdjen hozz√° saj√°t teny√©szete megalapoz√°s√°hoz. A sikeres kecsketeny√©szt√©s alapja az √°llatok szeretete.
A Kecsketeny√©szt√©s elsŇĎ kiad√°sa √≥ta, sz√°mos k√©rd√©s √©s probl√©ma vetŇĎd√∂tt fel. Az ezekre adott v√°laszok, a sikeres kecske tart√°s alapj√°hoz tartoznak.
A legut√≥bbi idŇĎben azzal kerestek meg benn√ľnket, hogy mi az oka annak, hogy szarvatlan √°llom√°ny kialak√≠t√°sakor az ut√≥d g√∂d√∂ly√©k k√∂z√∂tt sok a meddŇĎ, a bakok pedig term√©ketlenek. Egy m√°sik k√©rd√©s csoport, hogy √©rt√©k√©ben van-e k√ľl√∂nbs√©g az egyes kecskefajt√°k teje k√∂z√∂tt, ami feltehetŇĎ, hogy k√©sŇĎbb kihat a tej √°r√°ra is. Tov√°bbi k√©rd√©sek k√∂z√∂tt szerepelt m√©g, hogy a termelŇĎi kecsketejjel szemben milyen k√∂vetelm√©nyek vannak stb. √©s m√©g sok m√°s k√©rd√©s. A hozz√°nk √©rkezett k√©rd√©sekre adott v√°laszainkat, a Kecsketeny√©szt√©s m√°sodik kiad√°s√°ba be√©p√≠tett√ľk. Ezekben t√ļlmenŇĎen kijav√≠tottuk azokat a hib√°kat is, amelyek az elsŇĎ kiad√°sban fellelhetŇĎek voltak. T√∂bb fejezetet bŇĎv√≠tett√ľnk. Rem√©lj√ľk, hogy a Kecsketeny√©szt√©s bŇĎv√≠tett, m√°sodik kiad√°sa teljesebb√© teszi a kecsketeny√©sztŇĎk ismeret√©t √©s ezzel hozz√°j√°rulunk a sikeres kecsketeny√©szt√©shez, -tart√°shoz.
www.equus.hu

C√≠mk√©k: kecske, kecsketeny√©szt√©s, kecskesajt, sajtk√©sz√≠t√©s, sajt, sajtkult√ļra, tejolt√≥,
Kateg√≥ria: √ćr√≥szer, K√∂nyv, Aj√°nd√©k ‚Äļ K√∂nyvek, √öjs√°gok, Napt√°r ‚Äļ Kert√©szeti k√∂nyvek, Otthon, Kert, MezŇĎgazdas√°g, Ipar k√∂nyv

Inaktív

A term√©k inaktiv√°l√°sra ker√ľlt: 2016-01-06

Aktív hirdetések megtekintése

Kecsketenyésztés szállítás és fizetés

  • Ut√°nv√©ttel post√°zva: 1.690 Ft
  • Fut√°rszolg√°lattal: 3.025 Ft
  • Szem√©lyes √°tv√©tel: 0 Ft
  • Postai csomagk√©nt elŇĎre utal√°s ut√°n: 1.200 Ft
  • Norm√°l lev√©lk√©nt, elŇĎre utal√°s ut√°n: 950 Ft
  • Aj√°nlott lev√©lk√©nt elŇĎre utal√°s ut√°n: 1.175 Ft
  • ElsŇĎbbs√©gi lev√©lk√©nt elŇĎre utal√°s ut√°n: 1.175 Ft