Tippek a biztonságos vásárláshoz

Ugyanúgy, mint a többi hasonló oldalon, itt is előfordulhatnak csalók, akik megpróbálnak ügyeskedni. Ne hagyd, hogy átverjenek! Néhány ésszerű lépéssel megelőzheted, hogy baj érjen.

Biztonsági tudnivalók

Ismerd meg partnered!

Mielőtt ajánlatot tennél, érdemes megnézni a másik felhasználó adatlapját. A felhasználók az Alkupiacon minden eladás és vásárlás után értékelést készítenek egymásról. Látogass el a másik felhasználó adatlapjára és nézd meg az értékeléseit. Légy elővigyázatos, ha még semmit nem adott el vagy vásárolt az oldalon (és emiatt nem kapott értékelést). Ha sok negatív értékelést kapott, érdemes megfontolnod, hogy tényleg alkudozni szeretnél-e ennek a felhasználónak a termékére. Valószínűleg nem véletlenül kapott több negatív értékelést. További ötletek, hogy elkerüld a csalókat »

Ha megköttetett az üzlet

Ha létrejött köztetek a megállapodás, ne siess el semmit. Az Alkupiac elküldi a másik fél adatait: a nevét, a telefonszámát és az e-mail címét. Ilyenkor még van lehetőséged a nevére vagy az e-mail címére rákeresni a Google-ben - ha esetleg máshol felmerült a nevével kapcsolatban a csalás gyanúja, légy elővigyázatos. Ebben az esetben semmiképp se küldj neki előre pénzt vagy kifizetetlen terméket. Ha vevő vagy, az utánvétes csomag biztonságosabb megoldás, de még ekkor is lehetséges, hogy nem azt kapod a csomagban, amit vártál. A legbiztonságosabb a személyes átvétel - ilyenkor megnézheted, mire adod a pénzed. További tanácsok vásárlóknak »

Hogyan és miket kérdezz az eladótól?

Olvasd át a kiválasztott áru adatlapját, nézd meg jól a képeket, és ha bármivel kapcsolatban kérdésed van, kérdezz az eladótól Gyakorlatilag az eladótól bármilyen, a termékkel kapcsolatos információra rákérdezhetsz. Ha a feltöltött képekből nem derül ki egyértelműen, kérdezz rá a termék állapotára! Mire érdemes figyelni vásárláskor »

Hogyan védd meg adataidat?

Kapcsolatfelvételkor is ügyelj személyes adataid biztonságára! Az eladóval történő kapcsolatfelvétel során kizárólag azon személyes adataidat bocsásd a másik fél rendelkezésére, amelyek az áru átvételéhez feltétlenül szükségesek. Mire érdemes figyelni kapcsolatfelvételkor »

Ha mégis megtörtént a baj...

A felhasználók közötti adás-vételeket az Alkupiac nem tudja kontrollálni. Ha megpróbáltad minden csatornán (telefon, email) felvenni vele a kapcsolatot, értékeljed negatívval az adás-vételt. Ha átvertek, érdemes megfontolni a másik fél elleni rendőrségi feljelentést. Tovább »