Tippek a biztonságos vásárláshoz

Ugyanúgy, mint a többi hasonló oldalon, itt is előfordulhatnak csalók, akik megpróbálnak ügyeskedni. Ne hagyd, hogy átverjenek! Néhány ésszerű lépéssel megelőzheted, hogy baj érjen.

Ismerd meg partnered!

Mielőtt ajánlatot tennél, érdemes megnézni a másik felhasználó adatlapját. A felhasználók az Alkupiacon minden eladás és vásárlás után értékelést készítenek egymásról. Látogass el a másik felhasználó adatlapjára és nézd meg az értékeléseit. Légy elővigyázatos, ha még semmit nem adott el vagy vásárolt az oldalon (és emiatt nem kapott értékelést). Ha sok negatív értékelést kapott, érdemes megfontolnod, hogy tényleg alkudozni szeretnél-e ennek a felhasználónak a termékére. Valószínűleg nem véletlenül kapott több negatív értékelést.

Ha megköttetett az üzlet

a létrejött köztetek a megállapodás, ne siess el semmit. Az Alkupiac elküldi a másik fél adatait: a nevét, a telefonszámát és az e-mail címét. Ilyenkor még van lehetőséged a nevére vagy az e-mail címére rákeresni a Google-ben - ha esetleg máshol felmerült a nevével kapcsolatban a csalás gyanúja, légy elővigyázatos. Ebben az esetben semmiképp se küldj neki előre pénzt vagy kifizetetlen terméket. Ha vevő vagy, az utánvétes csomag biztonságosabb megoldás, de még ekkor is lehetséges, hogy nem azt kapod a csomagban, amit vártál. A legbiztonságosabb a személyes átvétel - ilyenkor megnézheted, mire adod a pénzed.

Mire figyelj, ha létrejött köztetek a megállapodás?

A sikeres tranzakciót követően az alábbi adatokat küldjük el partnerednek: név, e-mail cím, telefonszám.

A kapcsolatfelvétel során kizárólag azon személyes adataidat bocsásd a másik fél rendelkezésére, amelyek az áru átvételéhez feltétlenül szükségesek.

A kapcsolatfelvétel során soha ne add meg jelszavadat, illetve bármilyen banki, bankkártyás tranzakcióhoz szükséges személyes azonosítódat (pin kód, cv2 kód, online banking belépőkód, azonosító és/vagy jelszó). Ha valaki a fenti adatok bármelyikét kérné tőled, kérjük azonnal értesítsd ügyfélszolgálatunkat!