Tippek a biztonságos vásárláshoz

Az értékelések fontos szerepet töltenek be és segítik a felhasználóinkat abban, hogy csak megbízható partnerekkel működjenek együtt. Kérjük, segítsd a többieket azzal, hogy értékeled az adásvételeket.

Értékelj minden ügyletet!

Sajnos minden internetes piactéren előfordulnak inkorrekt felhasználók. Ellenük talán a leghatásosabb védekezési forma az értékelés. Ha vásárlás vagy eladás során a partnereddel negatív tapasztalatot szereztél, fontos, hogy tudasd ezt másokkal is, így a következő alkalommal már elővigyázatosabbak lesznek vele szemben.

Ne csak értékelj, olvasd is el mások értékelését!

Akár eladó, akár vásárló vagy, érdemes elolvasnod a másik fél értékeléseit, mielőtt pénzt vagy csomagot küldenél neki. Ha gyanús a felhasználó, vagy több negatív értékelést is kapott, légy elővigyázatos: ilyen esetekben biztonságosabb, ha személyesen veszed át/adod el a terméket, főleg, ha nagy értékű dologról van szó.

Megváltoztathatók utólag az értékelések?

Nem, az értékeléseket utólag a felhasználók nem tudják megváltoztatni, az Alkupiac ügyfélszolgálata pedig nem fogja megváltoztatni azokat, hiába is írtok ezügyben. A felhasználók egymást értékelik és nem saját magukat: nem életszerű az, amikor egy felhasználó valakitől negatív értékelést kap és az Alkupiactól kéri az értékelés törlését/megváltoztatását. Akkor sincs probléma, ha valakinél néha becsúszik egy-egy negatív értékelés, hiszen (ha korrekt felhasználóról van szó) úgyis a pozitív értékelései lesznek túlsúlyben.