Regisztráció, bejelentkezés

Hogyan regisztrálhatok?
A regisztráció oldalon add meg a megfelelő adatokat, majd kattints az oldal alján található "REGISZTRÁLOK" gombra. Ezután rendszerünk egy e-mailt küld az általad megadott e-mail címre, benne egy aktiváló linkkel. Aktiváláshoz erre az aktiváló linkre kell kattintanod, ha ez megtörtént, már be is léphetsz. Az adatokat az adatvédelmi törvények szerint kezeljük és csak sikeres alku esetén adjuk át a kapcsolatfelvétel céljából a neved, telefonszámod és e-mail címed a partnerednek.
Milyen felhasználónevet válasszak?
Célszerű olyat, amit könnyen megjegyzel. VIGYÁZAT: a felhasználónevedet később nem módosíthatod!
Elfelejtettem a jelszavam. Mi a teendő?
Semmi gond! Használd az Új jelszó kérése funkciót, ahol csak meg kell adnod a regisztrált e-mail címedet és rendszerünk új jelszót küld. Ezt belépés után természetesen megváltoztathatod (sőt, biztonsági okokból - pl. egy illetékteen személy elolvassa az e-mailt, amiben új jelszót küldtünk - ajánlott is megváltoztatni).
Miért nem tudjátok elküldeni az eredetileg választott jelszavamat?
Biztonsági okokból rendszerünk nem tárolja el a jelszavadat, csak annak egy titkosított változatát, amit mi sem tudunk visszaolvasni. Emiatt csak új jelszót állíthatunk be, a régit csakis te tudtad.
Regisztráltam, de nem kaptam meg az ígért e-mailt, benne az aktiváló linkkel. Mi a teendő?
Lehetséges, hogy a levél valahol elakadt útközben, például egy túl szigorúra állított spamszűrőn fennakadt. Semmi baj! Az aktiváló linket itt újraküldheted magadnak. Ha többszöri próbálkozás után sem kapod meg, lehetséges, hogy elírtad regisztrációkor az e-mail címedet, ez esetben vedd fel a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal.
Hogyan tudom megerősíteni a telefonszámom?
Regisztráció után küldd el regisztrált mobilszámodról az sms kódod (belépés után oldalt, a felhasználói menü tetején találod) sms-ben a 06-20-9000-789 telefonszámra. Ez egy normáldíjas szám, annyiba kerül az sms küldés, mint egy normál sms. Amint megtörténik a telefonszámod hitelesítése, a felhasználóneved melletti piros mobiltelefon ikon zöldre vált, jelezve a többi felhasználó felé, hogy megerősítésre került a telefonszámod.
Miért érdemes megerősíteni a telefonszámom?
Azért érdemes, hogy későbbi partnereid, akiktől vásárolsz, vagy akiknek eladsz, lássák, hogy nem rejtőzködsz postafiókok mögé és vélhetően jobban megbízhatnak benned, mint más olyan felhasználókban, akik nem veszik a fáradtságot, hogy hitelesítsék telefonszámukat.
Mire ügyeljek telefonszám megerősítésekor?
Fontos, hogy arról a telefonszámról küldd el a megerősítő sms-t, amit beregisztráltál az oldalon. Ha másik számról küldöd, akkor rendszerünk nem fogja tudni, hogy ki küldte, és marad a (regisztrált) telefonszámod megerősítetlen.
Mi történik, ha megváltozott a telefonszámom?
A telefonszámodat is megváltoztathatod a "Felhasználói adataim" menüben. FIGYELEM! Ha megváltoztatod az eredetileg megadott telefonszámod és a korábbi számod hitelesítve volt, a hitelesítés megszűnik. Természetesen bármikor hitelesíthted az új számod is a korábban leírtak alapján.
Használhatom az oldalt megerősítetlen telefonszámmal is?
Természetesen használhatod, ez nem feltétel, csak ajánlott.
Hogyan tudom megváltoztatni a jelszavam?
Belépés után a felhasználói menü "Jelszómódosítás" menüpontjában bármikor új jelszót adhatsz meg.
Megváltoztathatom a felhasználónevem?
Nem, mégpedig azért nem, mert nem szeretnénk, hogy alkudozáskor az eladók számára követhetetlen legyen az alkudozás folyamata az állandóan megváltoztatott felhasználónevek miatt. Ezért is ügyelj rá regisztrációkor, hogy olyan felhasználónevet adj meg, amit később nem módosíthatsz.
Megváltoztathatom az e-mail címem?
Jelenleg nem, ha már nem használod azt az e-mail címet, amivel regisztráltál, kérjük, vedd fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal és átírjuk neked.
Hogyan tudom véglegesen törölni felhasználói fiókom?
Szomorúak vagyunk, ha erre kerül a sor, de természetesen törölheted magad a rendszerből. Belépés után a "Felhasználói fiók törlése" menüpontban megteheted, biztonsági okokból (utoljára) meg kell adnod jelszavadat. Vigyázat! Törlés után nem lesz lehetőség visszaállítani sem a mostani hozzáférésed, adataidat, sem pedig a termékeidet. Később természetesen újra regisztrálhatsz.
Tudok saját felhasználói oldalt is létrehozni?
Naná! Ha be vagy lépve, kattints a "Saját oldal" menüpontra és már szerkesztheted is. Azokat az adatokat, amiket itt beírsz, az összes felhasználó látni fogja, ha a felhasználónevedre kattint.
Mit töltsek fel a saját felhasználói oldalamra?
Lehetőséged van általános jellegű információkat feltöltened magadról, például eladási feltételek, rövid bemutatkozás, stb., amiket nem akarsz minden egyes terméknél külön-külön beírkodni. Kiemelésekhez használd bátran a szövegformázási lehetőségeket is.
Feltölthetem a fotóm a saját oldalamra?
Természetesen erre is lehetőséged van. A "Saját oldal" menüpontban fel tudsz tölteni egy képet vagy logót, ami a saját felhasználói oldaladon jelenik meg kicsiben, a neved mellett (kattintásra nagyítható).

Termékek feltöltése

Megváltoztathatom később a termék árát?
A legtöbb hasonló oldalon nem, de nálunk igen! Az "Eladó termékeim" menüben bármikor megadhatsz alacsonyabb árat, de akár magasabbat is - bár ez utóbbinak nem fognak örülni, akik már ajánlatot tettek termékedre. Az árváltoztatásról az érintettek (azaz, akik már alkudtak rá) e-mailben értesülnek.
Megváltoztathatom később a termék nevét, adatait?
Természetesen igen, az "Eladó termékeim" menüben bármikor módosíthatod a termékadatokat a "termékadatlap szerkesztése" gombra kattintva. Ha már érkezett alku a termékre, akkor az eredetileg megadott termékleíráson nem változtathatsz, de hozzáírhatsz kiegészítő információkat.
Mire ügyeljek a termék nevének, leírásának megadásakor?
Fontos, hogy a potenciális vásárlók megtalálják termékedet az Alkupiacon. Ügyelj arra, hogy a termék neve, de legalább a leírása tartalmazza azokat a kulcsszavakat, amiket egy lehetséges vásárló beírhat a keresőbe. Például, ha laptopot árulsz, ne csak a típusát add meg, hanem írd bele a termékleírásba a "laptop", "notebook", "számítógép" szavakat is, így akik ezeket a szavakat írják be a keresőbe, a találati listában a te termékeddel is találkozni fognak.
Beleírhatom a termék leírásába a címem, telefonszámom?
Igen, nálunk beleírhatod. Mivel az Alkupiacon nem kell jutalékod fizetned egy-egy eladott termék után, nem alapkövetelmény, hogy a termékedet a rendszerünkön keresztül add el.
Milyen fotókat tölthetek fel?
Technikailag: 2 MB méretűnél kisebb, .jpg formátumú képeket. Tartalmilag: célszerű jó minőségű képet feltöltened, amin a termék jól látható, célszerű több szögből is lefotóznod. Ne feledd: sokszor a képek adják el a terméket. Minél jobb képeket töltesz fel róla, annál jobb eséllyel árulhatod, és ez fordítva is igaz: ha rossz minőségű képet töltesz fel (vagy nem töltesz fel képet), akkor kisebb eséllyel árulod.
Mennyi fotót tölthetek fel?
Termékenként maximum öt darabot.
Tölthetek fel később új fotókat?
Igen, a feltöltött fotókat később törölheted és akár újakat is feltölthetsz helyettük.
Nincs a terméknek gyártója vagy nem tudok mit beírni. Fontos megadni?
Nem feltétel, de ha tudod, célszerű megadni, így a potenciális vásárlók könnyebben megtalálják a termékedet az oldalon.
Tudok új terméket már feltöltött termék duplikálásával létrehozni?
Természetesen. Ez a funkció akkor lehet igazán hasznos, ha több hasonló terméket árulsz, mert így nem kell minden egyes terméknél újra és újra megadnod az adatait, leírását. Az eladó termékeid listájában minden terméknél találsz egy "új termék ez alapján" feliratú gombot. Ha erre rányomsz, akkor a termékfeltöltő űrlapra jutsz, ahol mezők már kitöltve várnak. Itt csak a "Tovább" gombra kell kattintanod, és létre is jött az új termék, de mentés előtt természetesen módosíthatod is az adatokat. Képeket feltölteni vagy esetleg további módosításokat végezni ezután tudsz. Ilyen egyszerű!
Mik azok a fixáras termékek?
Lehetőséged van a terméket fixárasként is feltölteni. Ez azt jelenti, hogy nem történik alkudozás közted és a vásárlók között: csak az általad megadott áron vihetik el a terméket, se többért, se kevesebbért.
Hogyan állíthatom át a termékeimet fixárasra?
Már feltöltött termékeket újraindításkor állíthatsz át fixárasra. Ha a terméked most is fut, akkor először az "Eladó termékeim" menüpontban inaktiváld. Ezután az "Inaktív termékeim" menüpontban újraindíthatod őket egyesével, és minden egyes termék újraindításakor beállíthatod az árat és hogy fixáras legyen-e.
Van lehetőség csoportos termékfeltöltésre?
Igen! Termékeidet tömegesen, egy Excel táblázatban is feltöltheted! Mi megspóroljuk az idődet, eladó termékeidet nem kell egyesével feltöltögetni, azokat egyben, egy táblázatban is feltöltheted! Tudj meg többet tömeges termékfeltöltésről!
Mik azok a címkék és mire jók?
Címkék segítségével még könnyebben megtalálhatóvá teszed a termékedet. Ha például laptopot árulsz, adj meg olyan kapcsolódó címkéket (szavakat), amiket a potenciális vásárlóid beírhatnak a keresőbe: laptop, notebook, számítógép, netbook, Asus, Fujitsu stb. A címkéket vesszővel válaszd el egymástól.
Mi történik, amikor lejár egy termékem alkuideje?
Nem, nem kell automatikusan eladnod a legnagyobb alkut ajánlónak. A terméked ilyenkor inaktív állapotba kerül, nem lesz tovább látható az oldalon.
Mik azok az inaktív termékek?
Ha a terméked alkuideje lejár, inaktív állapotba kerül. Ilyenkor eldöntheted, hogy mi történjen: folytathatod az alkudozást (ilyenkor megmaradnak a már beérkezett alkuk), vagy újraindíthatod a terméket (teljesen új termékként fog felkerülni az oldalra), de akár törölheted is.
Törölhetem a termékeimet?
Igen. Első körben az épp futó, eladó termékeidet törölheted (ha például időközben máshol már eladtad őket). Ilyenkor bekerül a termék az inaktív termékeid listájába, ahonnan véglegesen is törölheted azt (de akár újra is indíthatod).
Törölhetem a termékeimet menet közben is?
Igen, menet közben is. Ilyenkor, akik már alkut tettek rá, e-mailben értesülnek róla, hogy törölted a terméket.
Törölhetem a már eladott termékeimet is?
Igen. Az eladott termékeid listájában kattints a "vglegesen törlöm" gombra. Óvatosan járj el, a törölt termékeidet nem állítjuk vissza!

Alkudozás

Hogyan történik az alkudozás?
Az eladó a termék feltöltésekor megadja annak eladási árát. A rendszer ebből alkulépcsőket számol ki. A vásárló ajánlatot tehet a termékre, ha felajánlja az első alkulépcsőként megállapított árat. Ilyenkor a következő vásárlónak már a második alkupépcsőként számolt árat kell felajánlania. Természetesen a vásárló megadhat az aktuális alkulépcsőnél magasabb árat is, bármekkorát. Így arra is lehetőség van, hogy már a legelső alkuárként megadja az eladó által kért árat - ilyenkor az alku meg is köttetik egyből, és a termék egyből eladásra került.
Mi a különbség alkudozás és a más oldalakon megszokott licitálás között?
Licitáláskor egy kiindulási ár van, amire aztán a jelentkezők egyre magasabb árat mondanak (vagy nem). Az Alkupiacon ezzel szemben alkudozás folyik az eladóval: az eladó meghatároz egy árat, a vevők ajánlatokat adnak rá, az eladó módosíthat is az áron, lejjebb is viheti, tehát alkudozhat a vevőkkel, akár egy piacon.
Tehát az alkudozással mindenki jobban jár?
Mindenképpen. Az eladó azért, mert rizikómentesen eladhatja a terméket annyiért, amennyiért szeretné, szemben azokkal a licitálós oldalakkal, ahol esetleg kevés licit érkezik és kénytelen eladni a terméket mélyen áron alul. A vevők is jól járnak, mert az eladó bármikor lejjebb viheti az árat és sosem mennek fel az árak irreálisan magasra.
Amikor lejár a termékem alkuideje, a legmagasabb alkut tevőnek köteles vagyok eladni?
Nem, dehogy! Csakis akkor kell eladnod a termékedet, ha a vevő megadta az általad kért árat. Az Alkupiacon így nem tudod áron alul eladni a termékedet. Ha a terméked alkuideje lejár, inaktív állapotba kerül. Ilyenkor eldöntheted, hogy mi történjen: folytathatod az alkudozást (ilyenkor megmaradnak a már beérkezett alkuk), vagy újraindíthatod a terméket (teljesen új termékként fog felkerülni az oldalra), de akár törölheted is.
Bármeddig árulhatok egy-egy terméket?
Igen, bármeddig. Ha lejár a terméked alkuideje, bármennyiszer újraindíthatod vagy folytathatod az alkudozást.
Kérdésem van a termékkel kapcsolatban. Hogyan tehetem fel az eladónak?
A termékadatlap alján bárki felteheti a kérdéseit a termékkel kapcsolatban. Az eladó ilyenkor e-mailes értesítést is kap arról, hogy valaki írt a terméke adatlapjára.
Mikor jön létre az eladás?
Akkor, amikor az vevő megadja az eladó által kért árat, vagy az eladó eladja a legmagasabb alkut tevőnek. Nálunk nincsen rizikó, hogy kevés ajánlat érkezik egy termékre és emiatt áron alul vagy kénytelen eladni.
Mik a további teendők, ha eladtam a termékemet valakinek?
A rendszer e-mailben elküldi a vásárló adatait: nevét, telefonszámát, e-mail címét. Innentől rajtatok áll, hogyan oldjátok meg (személyes átvétel, posta, futár, stb.).
Mik a további teendők, ha megvásároltam valakinek a termékét?
A rendszer e-mailben elküldi az eladó adatait: nevét, telefonszámát, e-mail címét. Innentől rajtatok áll, hogyan oldjátok meg (személyes átvétel, posta, futár, stb.).
Értékelhetem az eladást?
Természetesen. A vétel létrejötte után az "Értékelések" menüben értékelheted a partnered és megnézheted, eddig téged hogyan értékeltek.
Véletlenül eladtam (vagy véletlenül megvettem) egy terméket, pedig nem akartam. Hogyan lehet visszacsinálni?
Az Alkupiac nem tudja kontrollálni a felhasználók közti adásvételeket. Érvényes alkutétel vagy annak elfogadása esetén az Alkupiac szabályzata és a PTK 211. § szerint is köteles vagy eladni/átvenni a terméket/ellenértéket. Ilyen esetben vedd fel a kapcsolatot a másik féllel és beszéld meg vele. Ő a belátása szerint elállhat a vételtől, de adhat negatív értékelést is. Ha ezután tovább akarod árulni a terméket, töltsd fel újra.
Hol válthatok üzenetet másik felhasználókkal?
Akár egy-egy termék adatlapján, alul is, de ha nem egy adott termékhez kapcsolódóan szeretnél neki írni, akkor az adott felhasználó profiloldalán is írhatsz hozzászólásokat. Mindkét esetben e-mailes értesítést kap arról, hogy üzenete érkezett. Az üzenetek publikusak, mindenki láthatja őket.

Alkudozás újraindítása, folytatása

Újraindíthatom az alkudozást, ha lejár egy termékem alkuideje?
Ha a terméked alkuideje lejár, inaktív állapotba kerül és nem lesz látható a többi felhasználó számára. Ilyenkor eldöntheted, hogy mi történjen: folytathatod az alkudozást (ilyenkor megmaradnak a már beérkezett alkuk), vagy újraindíthatod a terméket (teljesen új termékként fog felkerülni az oldalra), de akár törölheted is.
Mi a különbség újraindítás és folytatás között?
Ha folytatod az alkudozást, megmaradnak a már beérkezett alkuk. Ha újraindítod, akkor teljesen új termékként lesz kilistázva az oldalon, törlődnek az eddigi ajánlatok is.
Egyszerre több termékem is inaktív lett. Muszáj egyesével újraindítani/folytatni őket, nem lehet csoportosan?
Dehogynem! Az inaktív termékek listája tetején találod a "Csoportos feldolgozás" ikonsort. Itt egyszerre újra tudod indítani vagy folytatni az összes inaktív termékedet, de akár véglegesen is törölheted őket: mindet, egyetlen kattintással.

Tényleg ingyenes

Mennyibe kerül az oldal használata?
Jelenleg teljesen ingyenes, vásárlóknak és eladóknak egyaránt.
Mi van a (más licitálós oldalon sajnos bevezetett) extra díjakkal?
Semmi. Nincsenek extra díjaink. Nincsen regisztrációs díj, nincsen termékenkénti listázási díj, nem kell az eladott termékeid után jutalékot sem fizetned.
Mi lesz később?
Később tervezzük egy általános listázási díj bevezetését, amiért bármennyi terméket fel lehet majd tölteni, el lehet adni egyéb extra díjak (jutalékfizetés, termékenkénti listázási díj, regisztrációs díj stb.) nélkül.

Egyéb funkciók

Beállíthatom/tilthatom, hogy milyen rendszerüzeneteket akarok kapni az Alkupiactól?
Természetesen. Belépés után a Beállítások menüben egyenként tudod engedélyezni/tiltani, hogy milyen eseményekkor kérsz e-mailben értesítést.
Hogyan tehetek a kedvencek közé egy terméket, hogy később könnyen megtaláljam?
A termékadatlapon (jobboldalt, felül) találsz egy kis csillag ikont, erre kattintva a terméket elmentjük a kedvenceid közé. A kedvenc termékeidet bármikor könnyen megtalálod, ha a felhasználói menüben a "Kedvencek" menüpontra kattintasz.
Mik azok az értesítések? Miért jó ez nekem?
Érdekelnek bizonyos termékek, termékcsoportok, de nem akarsz minden nap feljönni körülnézni? Állíts be automatikus értesítést, és ha valaki olyan terméket tölt fel, aminek nevében vagy leírásában a beállított szó szerepel, e-mailes értesítést küldünk. Például: érdekelnek a laptopok. Ha szeretnél értesülni a rendszerbe feltöltött új laptopokról, állítsd be értesítésként a szóba jöhető kulcsszavakat vagy márkákat: laptop, notebook, netbook, Asus, Fujitsu stb.
Hogyan küldhetek meghívót ismerőseimnek?
Itt küldhetsz meghívókat ismerőseidnek. Add meg ismerősöd nevét, e-mail címét és rendszerünk e-mailben elküldi ajánlásodat. Most minden meghívott ismerősöd után 5 ajándék nappal hosszabbítjuk meg egyenlegedet!
Hogyan működik ez a meghívóküldés?
Nevük és e-mail címük megadásával küldj meghívót ismerőseidnek. A rendszer e-mailben elküldi nekik ajánlásodat, és amikor beregisztrál egy ismerősöd (és aktiválja is a regisztrációját), rendszerünk automatikusan jóváír egyenlegeden 5 ajándék napot. Ismerősöd regisztrációjáról és az ajándék napok jóváírásáról e-mailben értesítünk.
Mennyi meghívó küldhető?
Jelenleg bármennyi meghívót küldhetsz. Egy ismerősödet akár többször is meghívhatod, ha elfelejtene regisztrálni.
Ötletem, javaslatom van az oldal használatával kapcsolatban. Hogyan oszthatom meg veletek?
Használd az Ötletdobozt! Ha van ötleted, javaslatod, esetleg építő jellegű kritikád, hogyan lehetne jobbá tenni az Alkupiacot, ragadj billentyűzetet, és oszd meg velünk.
Hogyan reklámozhatom eladó termékeimet a Facebook-on?
Ha a Facebook regisztrált felhasználója vagy, termékedet a Facebook oldaladra is kipostolhatod. Kattints a termékadatlapon jobboldalt fent a Facebook (tetszik) ikonra.
Hogyan reklámozhatom eladó termékeimet a iWiW-en?
Kattints a termékadatlapon a jobboldalt fent található iWiW megosztás ikonra, így megoszthatod iWiW-es hírfolyamodban a terméket.
Mi az a tiltólista és hogyan működik?
Ha le szeretnéd tiltani, hogy a későbbiekben egy bizonyos felhasználó alkut tegyen a termékeidre (mert például korábban kellemetlen tapasztalataid voltak vele), akkor tiltólistára teheted. Minden felhasználónak az adatlapján, a neve mellett találsz egy "tiltólistára" feliratú gombot. Erre kattintva tiltólistára teszed, így ez a felhasználó ettől kezdve nem tehet alkukat a termékeidre. Természetesen bármikor leveheted őt a tiltólistádról, ugyanitt.

Ha nem jött létre az adásvétel

Nem jött létre az adásvétel. Hogyan indíthatom újra a terméket?
Az eladott termékeid listájában minden terméknél található egy "új termék ez alapján" feliratú gomb. Erre kattintva új termékként újraindíthatod (az eredeti termék megmarad az eladott termékek között).
Mit tegyek, ha az eladó vagy a vásárló nem jelentkezik?
A felhasználók közötti adás-vételeket az Alkupiac nem tudja kontrollálni. Ha megpróbáltad minden csatornán (telefon, email) felvenni vele a kapcsolatot, értékeljed negatívval az adás-vételt.

Ilyen esetekre a következő ügymenetet javasoljuk:
- e-mailen felvenni a kapcsolatot az eladóval, ha 2-3 napon belül nem válaszol, célszerű újra írni neki;
- ezt követően, ha még mindig nem jelentkezik, mindenképpen próbálja meg elérni telefonon;
- ha a kapcsolatfelvétel nem történt meg a másik fél hibájából, akkor az alku zárását követő 7-10. napon érdemes egy üzenet írni az adásvételtől való elállásról és megadni a partnernek a megfelelő értékelést.
Mi történik azzal a felhasználóval, akiről több ilyen bejelentés is érkezik?
Mindazok a felhasználók - akár eladók, akár vevők - kitiltásra kerülnek az oldalról, akikre több ilyen jellegű panasz érkezik, ezért is fontos a negatív értékelés használata ezekben az esetekben.
Előre kifizettem a terméket, de az eladó nem küldte el. Mit tegyek?
Kérd el az ajánlott küldemény regisztrációs számát az eladótól. Sajnos a postánál előfordul késve kézbesített, vagy elveszett csomag. A legegyszerűbb, ha ez alapján utánanéztek az eladóval, mi történhetett. Ilyen esetben nehéz bizonyítani, hogy ténylegesen feladásra került-e a termék. Amennyiben továbbra sem kapod meg a csomagot, célszerű negatív értékelésben részesíteni a felhasználót, ha nem próbál meg kártalanítani.
A terméket előre kifizettem és az eladó eltűnt. Mi a teendő?
A felhasználók közötti adás-vételeket az Alkupiac nem tudja kontrollálni. Ha megpróbáltad minden csatornán (telefon, e-mail) felvenni vele a kapcsolatot és több héten keresztül sem sikerült elérni, javasoljuk a rendőrségi feljelentés megtételét.

Segítség boltoknak

Hogyan regisztrálhatok boltként?
Ha boltként szeretnél regisztrálni, használd a boltok regisztrációját. Ha már rendelkezel korábbi Alkupiac felhasználói fiókkal, nem kell újra, boltként beregisztrálnod. Írj egy levelet ügyfélszolgálati e-mail címünkre - ugyfelszolgalat@alkupiac.hu - és díjmentesen átállítjuk felhasználói fiókodat Alkupiac Boltra.
Milyen díjai vannak a boltként történő regisztrációnak?
Jelenleg ingyenes a csatlakozás az Alkupiac Bolt programhoz. Az Alkupiacon a boltoknak sem kell jutalékot fizetni az eladott termékek után!
Milyen adatokat szükséges megadnom, ha boltot szeretnék nyitni?
A normál felhasználói adatokon kívül meg kell adnod a boltnak a nevét és egy rövid, egy mondatos leírást arról, hogy milyen termékeket árusítasz a boltban. Ezen kívül jó, ha töltesz fel logót is, de nem kötelező.
Boltként csak fixáras termékeket tudok árulni?
Nem csak fixáras termékeket tölthetsz fel boltként, hanem a normál felhasználókhoz hasonlóan alkudozásra is bocsáthatod termékeidet. Tömegeses feltöltés esetén viszont csakis fixáras termékeket tölthetsz fel. Ha alkudozásra szánt terméket szeretnél feltölteni, akkor azokat vagy egyesével kell feltöltened, vagy pedig a tömegesen feltöltött termékek közül kell átállítanod fixárasról alkudozósra.

Boltadatlap testre szabása

Tölthetek fel logót?
Igen, sőt, szeretnénk, ha töltenél fel. Belépés után a Boltom adatlapja menüben tölthetsz fel logót a boltodhoz. A logó mérete 200x150px széles legyen és .jpg formátumú.
Milyen lehetőségeim vannak a boltom adatlapjának testre szabására?
A logófeltöltésen kívül egyyedi háttérszínt is beállíthatsz a boltodnak, de feltölthetsz egyedi háttérképet is.
Hogyan változtathatom meg a boltadatlapom háttérszínét?
Belépés után a Boltom adatlapja oldal alján keresd meg a Háttérszín mezőt, itt megadhatsz egyedi háttérszínt.
Hogyan tölthetek fel egyedi háttérképet?
Belépés után a Boltom adatlapja oldal alján van lehetőséged egyedi háttérkép feltöltésére. Ugyanitt megadhatod a kép elhelyezkedését (pozíció, ismétlődés, fixálás).
Mire ügyeljek egyedi háttérkép feltöltésekor?
Nem szabtunk korlátokat, de óvakodj a nagy méretű (300 kByte-nál nagyobb) képek feltöltésétől. Ha teljes szélességű képet töltesz fel, akkor ajánlatos legalább 1300px szélességűt feltölteni és úgy kialakítani, hogy a szélei beleolvadjanak a háttérképbe.