Mire ügyeljek a termék nevének, leírásának megadásakor?

Fontos, hogy a potenciális vásárlók megtalálják termékedet az Alkupiacon. Ügyelj arra, hogy a termék neve, de legalább a leírása tartalmazza azokat a kulcsszavakat, amiket egy lehetséges vásárló beírhat a keresőbe. Például, ha laptopot árulsz, ne csak a típusát add meg, hanem írd bele a termékleírásba a "laptop", "notebook", "számítógép" szavakat is, így akik ezeket a szavakat írják be a keresőbe, a találati listában a te termékeddel is találkozni fognak.

Beleírhatom a termék leírásába a címem, telefonszámom?

Igen, nálunk beleírhatod. Mivel az Alkupiacon nem kell jutalékod fizetned egy-egy eladott termék után, nem alapkövetelmény, hogy a termékedet a rendszerünkön keresztül add el.

Milyen fotókat tölthetek fel?

Technikailag: 2 MB méretűnél kisebb, .jpg formátumú képeket. Tartalmilag: célszerű jó minőségű képet feltöltened, amin a termék jól látható, célszerű több szögből is lefotóznod. Ne feledd: sokszor a képek adják el a terméket. Minél jobb képeket töltesz fel róla, annál jobb eséllyel árulhatod, és ez fordítva is igaz: ha rossz minőségű képet töltesz fel (vagy nem töltesz fel képet), akkor kisebb eséllyel árulod.

Tudok új terméket már feltöltött termék duplikálásával létrehozni?

Természetesen. Ez a funkció akkor lehet igazán hasznos, ha több hasonló terméket árulsz, mert így nem kell minden egyes terméknél újra és újra megadnod az adatait, leírását. Az eladó termékeid listájában minden terméknél találsz egy "új termék ez alapján" feliratú gombot. Ha erre rányomsz, akkor a termékfeltöltő űrlapra jutsz, ahol mezők már kitöltve várnak. Itt csak a "Tovább" gombra kell kattintanod, és létre is jött az új termék, de mentés előtt természetesen módosíthatod is az adatokat. Képeket feltölteni vagy esetleg további módosításokat végezni ezután tudsz. Ilyen egyszerű!

Mik azok a fixáras termékek?

Lehetőséged van a terméket fixárasként is feltölteni. Ez azt jelenti, hogy nem történik alkudozás közted és a vásárlók között: csak az általad megadott áron vihetik el a terméket, se többért, se kevesebbért.

Mi történik, amikor lejár egy termékem alkuideje?

Nem, nem kell automatikusan eladnod a legnagyobb alkut ajánlónak. A terméked ilyenkor inaktív állapotba kerül, nem lesz tovább látható az oldalon.

Törölhetem a termékeimet menet közben is?

Igen, menet közben is. Ilyenkor, akik már alkut tettek rá, e-mailben értesülnek róla, hogy törölted a terméket.

Van lehetőség csoportos termékfeltöltésre?

Igen! Termékeidet tömegesen, egy Excel táblázatban is feltöltheted! Mi megspóroljuk az idődet, eladó termékeidet nem kell egyesével feltöltögetni, azokat egyben, egy táblázatban is feltöltheted! Tudj meg többet tömeges termékfeltöltésről!